Երևանի Ն. Աճեմյանի անվան տարածաշրջանային թիվ 2 պետական քոլեջ

ՀՀ ԿԳՄՍՆ  «Երևանի Ն. Աճեմյանի անվան տարածաշրջանային թիվ 2 պետական քոլեջ» ՊՈԱԿ-ում առկա են  մանկավարժների թափուր աշխատատեղեր.

  • Հանրակրթական առարկաներ (հայոց լեզու և գրականություն, ֆիզկուլտուրա) դասավանդող դասախոսներ:

Մանկավարժի համապատասխանության նկատմամբ պետական կրթական չափորոշչով սահմանված պահանջները.

  • մանկավարժական համապատասխան որակավորում (բակալավրի, մագիստրոսի, դիպլոմավորված մասնագետի կրթական աստիճանով) կամ ունի բարձրագույն  կրթություն և վերջին տասը տարվա ընթացքում մանկավարժական  (կամ ուսուցչական) գործունեության առնվազն 5 տարվա աշխատանքային ստաժ:
  • Մասնագիտական մոդուլներ դասավանդող դասախոսներ՝
  1.  «Վերականգնվող էներգիայի էներգետիկ կայանների մոնտաժում, նորոգում և սպասարկում» մասնագիտության մոդուլներ («տեխնիկական գծագրություն» (24 ժամ), «Վերականգնվող էներգիայի տեսակները, դրանց բնութագրերը» (36 ժամ), «Արևային էներգետիկ կայանների մոնտաժման, նորոգման և տեխնիկական սպասարկման աշխատանքներում անվտանգության պահանջները» (24 ժամ), «էլեկտրատեխնիկական գործիքների և սարքերի կիրառման հմտություններ» (54 ժամ)):
  2. «Հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտության մոդուլներ («Հաշվապահական հաշվառման տեսություն» (172 ժամ), «փաստաթղթավորում և հաշվապահական հաշվառման վարում» (172 ժամ), «դեբիտոր և կրեդիտորներ» (144 ժամ), «դրամական միջոցների հաշվառում» (72 ժամ)):
  3. «Ապահովագրական գործ» մասնագիտության մոդուլներ («բանկային գործ» (54 ժամ), «բանկային հաշվարկներ և դրամական գործառնություններ» (54 ժամ), «արժեթղթային գործառնություններ» (54 ժամ), «արտարժույթային գործառնություններ» (54 ժամ), «վիճակագրություն» (36 ժամ), «ֆինանսային մաթեմատիկա» (86 ժամ),  «մաթեմատիկական հաշվարկներ»  (36 ժամ)):
  4.  «Հանրային սննդի տեխնոլոգիա» մասնագիտության մոդուլներ («մթերային ապրանքների ապրանքագիտություն» (72 ժամ), «սննդամթերքի փաթեթավորում, տարավորում և պահեստավորում» (54 ժամ), «ստանդարտացում, սերտիֆիկացում, մետրոլոգիա» (54 ժամ), «ապարների և թանձրուկների պատրաստման տեխնոլոգիա» (72 ժամ), «սպասարկման և արտադրության կազմակերպում» (72 ժամ), «հանրային սննդի օբյեկտների, խոհանոցային գույքի շահագործում, աշխատանքային ռեժիմի վերահսկում և տեղաբաշխում» (90 ժամ),  «թռչնամսից կերակրատեսակների, արտադրատեսակների պատրաստման տեխնոլոգիա»  (90 ժամ), «միջազգային խոհանոցի կերակրատեսակների պատրաստման տեխնոլոգիա» (72 ժամ), «ազգային ճաշատեսակների սեղանի սպասքադրում» (72 ժամ)):
  5. «Իրավունքի հիմունքներ» մոդուլ (360 ժամ):

Մանկավարժի համապատասխանության նկատմամբ պետական կրթական չափորոշչով սահմանված պահանջները.

  • դասընթացի բնույթին համապատասխանող միջին կամ բարձրագույն մասնագիտական կրթության որակավորում կամ տվյալ մասնագիտական զբաղվածության բնագավառում աշխատանքային գործունեության փորձ՝ եթե տվյալ դասընթացի ուղղությամբ միջին կամ բարձրագույն կրթություն ՀՀ-ում չի իրականացվում: Հատուկ մասնագիտական դասընթացները վարող դասախոսների համար մասնագիտական աշխատանքի փորձի առկայությունը ցանկալի է:

Օրացույց
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Հայաստանում շարունակական կրթության համակարգում ո՞ր օղակն է պատրաստում արհեստագործական կադրեր, որտե՞ղ կարող է կազմակերպվել նախնական մասնագիտական կրթություն:

Ապագայում ի՞նչ բարեփոխումներ են նախատեսվում նախնական (արհեստագործական) և միջին մասնագիտական կրթության համակարգում:

Ինչպիսի՞ ուսումնական հաստատություններ են միջին մասնագիտական ուսումնական հաստատությունները և արհեստագործական ուսումնարանները: Ո՞րն է դրանց տեղը ՀՀ կրթական համակարգում: