Մասնագիտական կրթության և ուսուցման զարգացման ազգային կենտրոնը հայտարարում է «Հայաստանի Հմտություններ» մրցույթի մեկնարկը՝ հետևյալ մասնագիտությունների համար.
- Ոսկերչություն
- Խոհարարություն
- Նորաձևության տեխնոլոգիա
- Մեխատրոնիկա
- Վեբ դիզայն
- ՏՏ ցանցային համակարգերի կառավարում
Մրցույթի նախընտրական փուլին մասնակցելու համար կարող են դիմել վերը նշված կամ հարակից մասնագիտություններով ուսումնական հաստատություններում սովորող այն ուսանողները, որոնք`
- մասնագիտական մոդուլներից ունեն 80% գերազանց կամ լավ առաջադիմություն,
- ունեն անգլերեն լեզվի առնվազն լավ իմացություն:
Մրցույթին կարող են մասնակցել նաև տվյալ ուսումնական հաստատության այն շրջանավարտները, որոնց 21 տարեկանը չի լրանում մինչև 2022 թվականի հոկտեմբեր ամիսը:
Մրցույթին մասնակցելու համար պետք է ներկայացվեն հետևյալ փաստաթղթերը.
- ինքնակենսագրություն (CV),
- տեղեկանք հաստատության տնօրենի ստորագրությամբ՝ ուսանողի ուսումնառության տարվա և ուսման առաջադիմության վերաբերյալ (տեղեկանքի ձևը կցվում է),
- երաշխավորական 3 նամակներ՝ ուսանողի արտադրական ուսուցման վարպետների ինչպես նաև մասնագիտական հանդիսացող առարկաների դասավանողների կողմից,
- 2 լուսանկար՝ 3X4 չափի:
Մրցույթի նախընտրական փուլին մասնակցելու ուսումնական հաստատության հայտերի փաթեթը պետք է ներկայացնել ՄԿՈՒ զարգացման ազգային կենտրոն, 304 սենյակ՝ (Երևան, Տիգրան Մեծի 67), մինչև ս.թ. սեպտեմբերի 20-ը: Հարցերի դեպքում զանգահարել 077601929 հեռախոսահամարով՝ Մելինե Մուրադյանին:
Մրցույթի նախնական փուլը տեղի կունենա սեպտեմբերին (օրվա և տեղի վերաբերյալ կտեղեկացվի լրացուցիչ):
Դիմորդները պետք է հաղթահարեն հետևյալ փուլերը`
- Գրավոր մասնագիտական թեսթ,
- Հարցազույց, որի ընթացքում կստուգվի ինչպես դիմորդի հաղորդակցման և միջանձնային հարաբերությունների հմտությունները, իր մասնագիտության հանդեպ վերջինիս ունեցած վերաբերմունքը և մոտիվացիան, այնպես էլ վերջինիս` անգլերեն լեզվի իմացության աստիճանը:
Նախնական փուլի արդյունքների հիման վրա՝ կընտրվեն մասնակիցներ, որոնք հետագայում կշարունակեն իրենց պայքարը ազգային մրցույթի փուլում:
Ազգային մրցույթի վերաբերյալ տեղեկատվությունը կտեղադրվի կայքում՝ ազգային փուլից առաջ:
Նախընտրական փուլին ներկայացվող պահանջները՝